Naar overzicht

LC Digitaal

U kunt Leeuwarder Courant op verschillende manieren online lezen

Wij zijn de hartslag van Friesland. Of het nu gaat om ‘groot’ of ‘klein’ nieuws: LC is altijd betrokken. Wij brengen u dagelijks nieuws, actualiteiten en infotainment uit uw eigen regio en de rest van de wereld. Op papier en in digitale vorm. U hoeft dus niets meer te missen, waar ter wereld u ook bent! We hebben nieuwsdiensten die gratis toegankelijk zijn voor iedereen óf exclusief voor abonnees.

LC Digitale krant

Een digitale kopie van de papieren krant, inclusief alle mooie bijlagen, achtergrondverhalen en familieberichten. Houdt u van gemak, dan is de digitale krant beslist iets voor u. U kunt deze digitale variant zowel via het web als de app lezen. Of ga naar de App Store of Google Play en download de app van de digitale krant.

PREMIUM-artikelen

Onze PREMIUM-artikelen vindt u op de verschillende digitale kanalen van de Leeuwarder Courant zoals lc.nl, de nieuws app, de dagelijkse nieuwsbrief en onze socials. De PREMIUM-artikelen belichten unieke verhalen door gedegen onderzoeksjournalistiek en uitvoerige achtergronden. Het zijn altijd artikelen met net even meer diepgang.

Als abonnee met een Compleet, Weekend + Digitaal of Digitaal abonnement heeft u onbeperkt toegang tot deze artikelen.

Heeft u een ander of nog geen abonnement dan kunt u maximaal drie PREMIUM-artikelen per maand gratis lezen. In beide gevallen moet u eenmalig een LC-account aanmaken.

LC Nieuws App

Blijf bij en mis voortaan niets meer, want de LC brengt u nieuws, actualiteiten en achtergronden uit Friesland en de rest van de wereld. We houden voortdurend de vinger aan de pols of het nu gaat om onze regio, sport, cultuur of economie. Samen met u leven we mee met alles wat Friesland beweegt.

Download nu de gratis nieuws app

Ga hiervoor naar de App Store of Google Play en download de nieuws app

Nieuwsbrieven

Via onze nieuwsbrieven houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws, cultuur en abonnee- en lezersacties. De brieven zijn gratis te ontvangen.

Handig om te weten

Wat zijn PREMIUM artikelen?
Onze PREMIUM artikelen bieden verdieping van het nieuws. De extra's van de Courant vallen onder PREMIUM, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.
Mag ik zonder abonnement gebruik maken van de PREMIUM artikelen?
Het PREMIUM-abonnement is tijdelijk gratis toegankelijk. U heeft wel een account nodig om de artikelen te kunnen lezen.
Ik kan niet inloggen
Waarschijnlijk heeft u wel een account aangemaakt, maar deze nog niet gekoppeld aan uw abonnement. Ga naar inloggen en koppel uw abonnement met uw postcode, huisnummer en de laatste drie cijfers van uw rekeningnummer. Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met ons KlantenContactCentrum via 088 800 2008.
Ik heb een abonnement afgesloten, maar ik kan niet direct inloggen
Uw gegevens dienen eerst verwerkt te worden in onze systemen. Na het aanmelden van uw abonnement kan het maximaal twee werkdagen duren voordat u kunt inloggen op de digitale krant. Wanneer uw abonnement is omgezet naar een andere vorm, kan de verwerkingstijd van uw abonnement in verband met de administratieve afwikkeling een werkdag duren. Onze excuses voor het ongemak.
Waarom moet ik een LC-account aanmaken?
Om gebruik te maken van de digitale diensten van Leeuwarder Courant, heeft u een LC-account nodig. Dit account kunt u bijvoorbeeld gebruiken voor het doorgeven van uw vakantie. Daarnaast heeft u met uw LC-account toegang tot de digitale krant en kunt u als abonnee met een Compleet, Weekend + Digitaal of Digitaal abonnement onbeperkt LC+ artikelen lezen.
Hoef ik maar eenmalig een LC-account aan te maken?
U kunt eenmalig een LC- account aanmaken. De combinatie van uw e-mailadres en wachtwoord kunt u daarna gebruiken om in te loggen in uw Mijn LC omgeving. Wilt u als abonnee met een Compleet, Weekend + Digitaal of Digitaal abonnement vervolgens toegang tot de digitale krant en onbeperkt LC+ artikelen lezen? Koppel dan uw abonnement aan uw account. Dit kunt u doen aan de hand van uw postcode, huisnummer en de laatste drie cijfers van uw rekeningnummer.
Hoe kan ik mijn abonnement koppelen?
1. Ga naar lc.nl
2. Klik bovenaan de pagina op "inloggen"
3. Log in met uw e-mailadres en wachtwoord
4. klik onderaan de pagina op "koppel het abonnement aan uw account"
5. Noteer uw postcode en huisnummer en e.v. toevoeging. Vervolgens nog de laatste 3 cijfers van uw bankrekening. Betaalt u met een acceptgiro. Vul dan 3 maal een nul in.
6. Klik nu op abonnement zoeken
7. Vink het hokje naast uw abonnement aan (onderaan bij de zoekresultaten)
8. Klik nu op abonnement koppelen
Ten slotte kunt u met uw gekoppelde account inloggen op de digitale krant.

Mocht het onverhoopt niet lukken om in te loggen, of u heeft nog aanvullende vragen dan horen we graag van u. U kunt mailen naar apps@lc.nl of bellen naar 088 - 800 5115 (lokaal tarief).
Hoe kan ik opnieuw een abonnement aan mijn account koppelen?
Wanneer u een ander abonnement wilt koppelen aan uw account is dit mogelijk.

Stap 1. Ga naar abonnement- koppelen.
Stap 2. Noteer uw postcode en huisnummer en e.v. toevoeging. Vervolgens nog de laatste 3 cijfers van uw bankrekening. Betaald u met een acceptgiro. Vul dan 3 maal een nul in.
Stap 3. Klik nu op abonnement zoeken.
Stap 4. Vink het hokje aan naast het abonnement waaraan u uw account wilt koppelen.
Klik nu op abonnement koppelen.

Mocht het koppelen niet lukken of u heeft nog een vraag dan horen wij het graag. U kunt mailen naar apps@lc.nl of bellen naar 088 - 800 5115 (lokaal tarief).
Wanneer is de digitale krant beschikbaar?
De digitale krant is elke ochtend vanaf 7.00 uur ’s ochtends beschikbaar.
Op hoeveel verschillende apparaten kan ik de digitale krant lezen?
Met uw LC-account kunt u de digitale krant op maximaal drie apparaten downloaden en gebruiken.
Op welke dagen kan ik de krant digitaal lezen?
U kunt de krant digitaal lezen op de dagen waarop uw (gedeeltelijke-) digitaal abonnement is gebaseerd. Bij een compleet abonnement is dit alle dagen van de week. Bij een abonnementsvorm met op enkel zaterdag digitaal lezen, is de krant op zaterdag digitaal te lezen.
Op hoeveel apparaten kan ik de LC app lezen?
U kunt per geregistreerd LC -account inloggen op drie verschillende apparaten.
Kan ik mij aanmelden met verschillende mail adressen?
U kunt per abonnement met drie verschillende mail adressen registreren voor een LC-account. Let op: deze dient u ook te koppelen aan uw abonnement.
Kan ik naast het lezen ook naar de krant luisteren?
Bij het digitaal lezen van de krant in de app, kan een artikel worden voorgelezen.
Ga hiervoor naar een artikel en klik deze open. Door op het luidsprekericoon te tikken wordt het artikel voorgelezen.
Het icoontje is bovenaan het artikel te vinden naast de twee icoontjes waarmee de lettergrootte kan worden aangepast.

Mocht bij u het icoontje niet getoond worden dan raden we u aan de app te verwijderen en opnieuw te downloaden.

Registreren

Heeft u nog geen LC-account?

Registreer nu gratis om gebruik te maken van onze service.

Direct contact

Voor vragen over het digitaal lezen, kunt u terecht bij ons Helpdesk.
088 - 800 5115
Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 07.30 tot 17.00 uur.